ACTIE: NU: GRATIS SPOELBAK UITSPARING TWV: €219,- BIJ BESTELLING VAN BOVEN DE €999,-

Meer informatie over Ons

 

Werkblad-terrazzo.nl staat erg hoog in de markt als het gaat om het fabriceren en het installeren van natuursteen keukenwerkbladen. Dit doen wij in de gehele BENELUX.

De klant voorzien van de hoogste kwaliteit terwijl onze producten gewoon goed betaalbaar blijven. Dat is ons doel. Wij blijven dan ook iedere dag opnieuw kritisch naar ons zelf kijken en zorgen er voor dat de kwaliteit die wij bieden ook erg hoog blijft.

Wij bieden u een groot assortiment van keukenwerkbladen aan.

Wij willen er zeker van zijn dat de klant bij ons tevreden is. Daarom verzorgen wij ook de installatie als u dit graag wilt. Wij zullen ook nooit bewust overtroffen worden als het gaat om service en kwaliteit.

Eventuele vragen horen wij graag van u.

 

Wat is Silestone?

Silestone is een natuurlijke steensoort dat voor een groot deel bestaat uit kwarts. Deze steensoort is ontworpen voor in de keuken, badkamer of kan dienen als decoratie. Silestone natuurbladen zijn gemakkelijk schoon te maken. Dit komt door een bepaalde beschermlaag die over de steen heen zit. Deze laag zorgt ervoor dat er geen vocht en bacteriën bij de steen kunnen komen. Dit kan voor de steen schade opleveren. Niet alleen zou de steen hierdoor kapot kunnen gaan maar ook zouden er vlekken en andere oneffenheden kunnen ontstaan onder de laag. Dit is iets wat u wilt voorkomen!

Silestone is uniek op de markt door zijn beschermende laag. Zo is het een ideaal oppervlak voor in keukens, badkamers, vloeren en wandbekledingen.

Silestone is er in verschillende vormen en kleuren te krijgen. Zo kan Silestone in elk huis of uitstraling toegepast worden.

 

Wat is Compac?

Compac is een bedrijf uit Spanje dat zich bezig houd met het maken van kwalitatief hoge werkbladen. Dit doen ze al sinds 1975 en zijn erg succesvol. Dit komt doordat hun producten erg populair zijn en erg lang meegaan. Bij Compac werken momenteel wel 400 professionals en verwerkt het bedrijf per jaar 4,5 miljoen vierkante meters aan natuursteen.

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER MATERIAAL

Zijn de keukenwerkbladen zwaar van gewicht?

Ja. Graniet en kwarts wegen rond de 80 kilogram per vierkante meter.

Waarvoor kan ik graniet en kwarts nog meer gebruiken?

Niet alleen kan graniet en kwarts in de keuken gebruikt worden. Ook voor de open haarden en badkamers worden deze materialen gebruikt. Heeft u een idee voor een andere locatie maar twijfelt u of het wel praktisch is? Neem dan gerust contact met ons op en wij zullen uitgebreid bekijken of dit wellicht mogelijk is.

Waarom is graniet en kwarts geschikt voor keukenwerkbladen?

De steen is erg mooi, handig en gemakkelijk schoon te maken. De ideale keuze voor uw werkblad dus. Het werkblad kan goed tegen de warmte, behoud zijn kleur en is gemaakt van een zwaar materiaal.

Waarom worden granieten en kwarts keukenwerkbladen steeds populairder?

Graniet wordt al jaren gebruikt voor een keukenwerkblad materiaal. De kosten hiervan lagen echter een stuk hoger dan de gemiddelde consument in die tijd kon betalen. Daarom zijn er nieuwe technieken ontwikkeld zo dat samen met de marktvraag er voor is gezorgd dat de granieten bladen weer betaalbaar zijn geworden voor iedereen.

Hebben granieten en kwarts keukenwerkbladen oneffenheden?

Wij gebruiken in onze fabriek alleen maar producten van A-merk kwaliteit. Uiteraard kunnen er kleine oneffenheden in voor komen. De krassen of oneffenheden zijn gemakkelijk gemakkelijk te bewerken en zullen praktisch onzichtbaar zijn. Bij kwarts zal dit minder vaak voorkomen. De bladen worden in de fabriek en in het laboratorium bewerkt en zullen hierop aangepast worden.

Zijn marmer, kalksteen & leisteen geschikt voor keukenwerkbladen?

Deze natuursteen materialen zijn erg populair in Europa. Echter worden deze materialen minder in de BENELUX gebruikt. De bladen zijn minder goed bestemd tegen vlekken en krassen. Dit vinden de consumenten uit de BENELUX gemiddeld niet erg mooi. Daarom worden deze materialen niet veel verkocht in de BENELUX.

Wat zijn de verschillende eigenschappen van graniet en marmer?

Alle materialen ontstaan op een andere manier. Zo ontstaat graniet bij een hoge temperatuur dieper onder de grond. Dit maakt het product ook prijziger omdat het iets lastiger te verkrijgen is. Marmer is van een plantaardig materiaal. Het stollen van dit product duurt simpel weg miljoenen jaren. Het heeft dus weinig nut om hier naar op zoek te gaan.  Ook zit er veel calcium in. Kijk dus uit met zure eigenschappen zoals bijvoorbeeld citroen of azijn. Dit kan narigheden veroorzaken die u liever wilt voorkomen.

Wat zijn de beste keukenwerkbladen – Graniet, kwarts of marmer?

De levensduur van graniet en kwarts maken beide geschikt voor het gebruik als keukenwerkblad. Beide worden niet aangetast door de gewone keuken hitte zoals pannen. De gepolijste afwerking wordt over het algemeen niet aangetast tijdens het alledaagse gebruik ervan. Ze hebben daarnaast ook geen problemen gezien poreusheid wat de levensduur ervan enorm vergroot.

Kwarts heeft over het algemeen een grotere weerstand tegen verkleuring dan de meeste kwartsblad fabrikanten doen voorkomen door te claimen dat hun materiaal nul, of bijna nul absorbeert. Het voordeel van kwarts ten opzichte van graniet is dat kwarts een handgemaakt product is waarbij het eindresultaat gecontroleerd wordt door laboratoria om ervoor te zorgen dat de kleur consistent blijft. Dit kan op twee manieren bekeken worden; 1. Kleurconsistentie zal een meer geüniformeerde en gecontroleerde verschijning geven die niet onderworpen is aan enige variatie 2. De keukenwerkbladen hebben één kleur of gecontroleerde kleur waardoor het eindresultaat van het project steriel lijkt zonder merkbare variatie.

Graniet biedt nagenoeg dezelfde eigenschappen als kwarts, maar is niet bepaald van hetzelfde niveau qua absorberen als kwarts. Het belangrijkste is dat dit kan worden tegengegaan met een geschikte kit die van tijd tot tijd moet worden herhaald. Het proces van opnieuw sealen is iets waar een leek niet angstig voor moet zijn. Het is een erg eenvoudig proces waarbij een keuken gemiddelde in ongeveer 15 minuten klaar is. Dit proces vindt over het algemeen slechts één of twee keer per jaar plaats. Het voordeel van graniet ten opzichte van kwarts is dat het materiaal uniek is en er goed uit ziet.

Marmer wordt over het algemeen het meest gebruikt voor badkamer, bad omgeving, wand en gevelbekleding en open haarden. Het is natuurlijk ook mogelijk om dit materiaal te gebruiken binnen de keukenomgeving. Marmer wordt niet aanbevolen om te gebruiken in keukens aangezien het in deze omgeving gemakkelijker blootgesteld wordt aan krassen en zure stoffen die ervoor zorgen dat het marmer zijn kwaliteit verliest en vlekkerig kan worden. In Europa is dit niet zo erg, omdat marmer hier ook mooi gevonden wordt als het wat versleten is.

Wat is Kwarts?

Kwarts is gekristalliseerd siliciumdioxide (SiO2), dit ziet er meestal wit of doorzichtig uit, hoewel het andere kleuren kan hebben. Dit zou kunnen komen door verkleuring of door eventuele onzuiverheden

Als kwarts wordt gewonnen is het in een zuivere staat. Hierdoor kan het direct naar de fabriek om bewerkt te worden en hoeven er geen overbodige tussen fases te pas te komen.

Wat is Terrazzo?

Terrazzo is een erg uniek product. Het is met de hand gemaakt en wordt al vanaf de 15e eeuw gebruikt voor met name keukenwerkbladen. Het is een mix van cement, marmer en natuursteenkorrels. Het heeft de kracht van cement, maar het uiterlijk van een heel mooi natuurstenen werkbladen.

Wat is keramiek?

Keramiek is ideaal voor in de keuken. Het bestaat uit een keramisch materiaal dat door middel van kleurstoffen en klei tot stand komt. Er zijn verschillende soorten kleuren te kiezen. Keramiek wordt gezien als hét materiaal van de toekomst!

Kan ik een mes op mijn werkblad gebruiken?

Mocht u een granieten werkblad hebben gekozen, is dit geen enkel probleem. Dit werkblad is namelijk goed bestemd tegen scherpe messen. Toch raden wij u altijd aan om een snijplank te gebruiken. Het werkblad van graniet is erg sterk maar toch is het mogelijk dat er bepaalde krassen zich voor doen op het werkblad.

Zijn keukenwerkbladen dik?

Er zijn diverse maten beschikbaar. U kunt deze maten terug vinden op de productpagina van de desbetreffende steen.

Moeten stenen materialen worden afgedicht?

Over het algemeen zijn mineraal ondergronden poreus, wat betekent dat ze veel vloeistoffen absorberen. Afhankelijk van de vloeistof kan dit leiden tot vlekken en verkleuring. Er zijn veel producten op de markt beschikbaar die de steen terug kunnen brengen naar het origineel, maar door preventief en met gezond verstand om te gaan zal de levensduur van het blad veel langer duren. Alle stenenbladen die we leveren zullen worden afgedicht voordat ze onze fabriek verlaten. Dit wordt gedaan door impregneerbedrijven. Deze bedrijven dichten de poriën van de steen af zodat het binnendringen van andere vloeistoffen in de steen en het verkleuren daardoor niet mogelijk is.

Impregneerbedrijven zijn erg effectief omdat ze ervoor zorgen dat het materiaal bestand wordt tegen vele vloeistoffen zoals koffie, voedselresten, sappen en alcohol. Het kan zelfs een weerstand tegen olie vormen. Hetgeen gedaan wordt door impregneer bedrijven zal niet voor altijd een weerstand bieden, maar het is gemakkelijk te zien wanneer het niet meer werkt. Als het blad namelijk meer gaat absorberen is het tijd om preventief onderhoud te plegen. Dit bijhouden van uw blad is een voorbeeld van hoe u de levensduur van uw blad kunt verlengen. Iets om in uw achterhoofd te houden is het feit dat marmer meer absorbeert dan graniet.

Wat is de maximale grootte van een niet-ondersteunde overhangende deel van een stenen keukenwerkblad?

Maximaal 350 mm. Dit raden wij u aan in het geval van graniet of kwarts. Let wel op dat er nooit op gezeten of op gestaan mag worden. Zo gaat uw werkblad niet lang mee, wat natuurlijk erg zonde is.

Kan steen worden gerepareerd?

Over het algemeen is het mogelijk om de werkbladen te repareren. Voor grote oneffenheden is het hoogst waarschijnlijk nodig om  een mengsel van epoxyhars te gebruiken.

Kunt u verschillende steenafwerking op kwarts gebruiken?

Nee. Wel kunt u kijken of er po onze website een bepaalde kleurkeuze beschikbaar is. Zo kunt u wellicht toch een gewenste steenafwerking gebruiken.

 

Hoe ver overlapt het overhangende deel de dingen eronder?

Keukenwerkbladen komen vaak 20 mm voor de geplaatste deuren. Dit geeft meestal het vermoeden dat de keukens 560mm diep zijn met een toegestane 20 mm voor de deuren waardoor de keukenwerkbladen 600 mm diep zijn en de badkamereenheden 280 mm diep zijn met een toegestane 20 mm voor deuren die de keukenwerkbladen 320 mm diep maken. De zijkanten hebben over het algemeen een overhangend materiaal van tussen de 10 – 20 mm wat die worden bepaald door middel van templates. Deze cijfers gelden natuurlijk niet voor iedere keuken of de wensen die u heeft. Zo kunt u deze maten aanpassen aan uw keuken.

Zijn voegen tussen delen van stenen keukenwerkbladen zichtbaar?

Graniet en Kwarts hebben vaak een maximale lengte. Dit bedraagt gemiddeld rond de drie meter . Het kan dus voorkomen dat de prijs van de keukenwerkbladen worden samengevoegd. Een geheel zwarte steen zal gedeeltelijk de aansluiting verbergen waar een tropisch zwart dit juist niet doet. De donkere kleuren doen over het algemeen hun werk beter omdat de oneffenheden hierop minder zichtbaar zijn.

Zal het keukenwerkblad dat ik kies er qua kleur precies zo uit zien als op uw website?

Het is natuurlijk wel de bedoeling dat uw werkblad er uit komt te zien zoals u dat wilt. Toch zijn er enkele factoren die het beeld van u anders kunnen doen dat werkelijk het geval is. Het kan namelijk zijn dat uw computer of beeldscherm verouderd is en dus de afbeeldingen net in een donkerdere of vagere kleur weergeeft. De foto’s zelf zijn realistisch en er zullen geen grote veranderingen zijn bij de realiteit als u een normale computer en monitor bezit. De omschrijving die er bij staat is natuurlijk wel helemaal correct. Hier staan alle maten etc. in.

Waarom verschillen de prijzen per steen?

Er zijn diverse factoren die invloed hebben op de prijs van een steen. Neem bijvoorbeeld de transport kosten. Stel een steen is erg lang onderweg van locatie naar locatie, is deze een stuk duurder dan een steen die wij direct uit de fabriek importeren. Ook de eventuele machine kosten kunnen hier een grote rol in spelen. Uiteraard speelt de zeldzaamheid van de steen ook een grote rol. Populaire stenen die veel voorkomen, zijn goedkoper dan stenen die minder vaak voorkomen en dus erg zeldzaam zijn.

 

Kan marmer gebruikt worden in keukenwerkbladen?

Marmer is vaak wat goedkoper dan graniet, als het gaat om keukenwerkbladen. Wel is het een stuk poreuzer dan graniet. Marmer wordt over het algemeen niet geadviseerd voor een keukenwerkblad. Vlekken zijn hier makkelijk op te zien en gaan er erg moeilijk uit. Als het gewoon zorgvuldig gebruikt wordt met het begrip dat vlekken geen probleem voor u zijn, is een marmer  keukenwerkblad prima.

Wat moet ik weten over graniet?

Graniet is een natuursteen. Er zijn heel veel verschillende kleuren en patronen te vinden in een granieten steen. Graniet is erg sterk, zwaar, goed bestand tegen oneffenheden en warmte en misschien nog wel het belangrijkste; makkelijk te onderhouden. Graniet is heel verschillend. Geen enkel stukje graniet is het zelfde maar zal wel dezelfde kwaliteit hebben.

Putjes  in het oppervlak van graniet worden gevormd door de ruimtes tussen de minerale kristallen. Dit is een deel dat steekproefsgewijs moet worden geregeld.

 

Kunnen graniet oppervlakken worden beschadigd?

Ondanks dat graniet een van de sterkste steensoorten is die wij te bieden hebben kan het niet alles hebben. Zo zijn er twee dingen waar je mee op moet passen als u een granieten werkblad heeft. Dat is namelijk scherpe objecten die je gebruikt op het aanrecht. Deze scherpe objecten kunnen krassen veroorzaken op het graniet dat er niet mooi uit ziet en dus voor onzuiverheden zorgt. Ook moet je oppassen bij het reinigen van een granieten aanrechtblad.  Zo is het belangrijk dat u een niet al te sterk reinigingsmiddel gebruikt dit kan namelijk de beschermlaag aantasten en zo uw blad kwetsbaar maken. Daarom is het verstandig om voor het snijden of hete pannen, een snijplank of onderzetter te gebruiken. Dit voorkomt een hoop krassen en kleurverschillen.

Het voorbeeld dat ik voor graniet heb gezien heeft putjes in de bladen. Zal een blad er ook zo voor mij uit komen te zien?

Putjes in het oppervlak van graniet komen door ruimte tussen de minerale kristallen. De is een stuk van de kristallijnen van het medium. Steekproefsgewijs zijn putjes veel merkbaarder vanwege de voorbeeldgrootte. In het echt zijn de bladen natuurlijk veel groter als op de afbeelding. Daarom zullen deze puntjes op het oppervlak veel minder erg opvallen. Ook kunt u er voor kiezen om ze te laten verminderen hier hebben wij verschillende manieren voor om dit voor het oog weg te halen.Marmer heeft soortgelijke dingen met breccias. Nogmaals, iedere kleurvariatie is onderdeel van de natuurlijke schoonheid van het materiaal die het gebruik en functie van het materiaal niet zullen belemmeren. Samenvattend: hoe perfecter het materiaal eruit ziet, de groter de kans dat het materiaal gefabriceerd is in plaats van natuurlijk.

Kan ik hete pannen direct op het granieten keukenwerkblad zetten?

Over het algemeen niet. Graniet is ontstaan onder extreme druk en hitte. Het is dus zeer onwaarschijnlijk dat het blad gaat scheuren. Wel raden wij aan om een onderzetter te gebruiken voor warme pannen.

Is het mogelijk om een klein putje te repareren?

Ja. De putjes worden gevuld met een mengsel van gekleurde epoxyhars met een granietstof. De kwaliteit hiervan is erg goed en wordt over het algemeen als prettig ervaren door onze klanten.

Kan graniet scheuren/barsten?

Bij het dagelijks gebruik van Graniet zal dit niet zo snel voorkomen. Wel is het mogelijk dat bij de installatie bepaalde stukken van het graniet kunnen barsten. Dit gebeurt gelukkig in de fabriek en zijn wij er snel bij om het te herstellen.

Vlekt graniet gemakkelijk?

Graniet is een van de weinige materialen waar de poreusheidsfactor erg laag is. Vlekken zijn hierdoor bijvoorbeeld moeilijk op te zien en vocht trekt moeilijk in de bladen van graniet. Wanneer er bijvoorbeeld water op ligt voor 30 tot 60 minuten. Het droogt uiteindelijk op en verdwijnt volledig. Uw bladen zullen afgedicht zijn voordat ze onze fabriek verlaten en in sommige gevallen wordt het zelfs nog bijgewerkt bij u.

Waar komt graniet vandaan?

Graniet is ontstaan door het ondergronds stollen van magma. Onder hele hete temperaturen worden de producten samengeperst. Het proces waarin dit gebeurt duurt wel miljoenen jaren. Het heeft dus geen nut om er naar te zoeken. Graniet kan dus goed tegen de warmte, hete pannen kunnen zonder enige moeite op het werkblad gezet worden. Wel raden wij aan om onderzetters te gebruiken om eventuele narigheden te voorkomen.

Zijn bladen van graniet duur?

De kosten van een granieten blad bepaalt u zelf. Bij elke soort steen zijn er andere fabrieksbenodigdheden nodig. Kiest u een van de populairste kleuren met het standaard randprofiel dan komt u waarschijnlijk goedkoper uit dan als u een kleur kiest die minder vaak wordt gebruikt. Met onze aanbevolen templates en het standaard pakket komt u goedkoop uit.

Wat is graniet?

Graniet is een gekristalliseerde steen die miljoenen jaren geleden is gevormd. Een heet gesmolten gesteente koelde in de diepte van de aardkorst af. De mineralen en gesteente in het gesmolten gesteente vormen uiteindelijk het materiaal graniet. Deze elementen bepalen tevens de kleur, textuur en patroon van het materiaal. Het materiaal  heeft een enorme dichtheid en is erg hard en stevig.

Graniet is een bekend materiaal. Vroeger werd dit materiaal op diverse manieren gebruikt. In Egypte werd graniet gebruikt om bepaalde piramides af te werken. Ook in de Verenigde Staten werd graniet voor diverse doeleinden gebruikt

Het materiaal graniet wordt gemaakt keukenbladen, tafelbladen en vloeren te maken. Dit materiaal van superieure kwaliteit gaat jarenlang mee, met de juiste verzorging uiteraard. Een granieten blad is praktisch en makkelijk te onderhouden. Daarnaast is graniet krasbestendig en hittebestendig.

AANRECHTBLAD FABRIEK VEEL GESTELDE VRAGEN

Wordt er direct aan de consument verkocht?

Ja, wij verkopen aan zowel consumenten als aan ontwikkelaars, bedrijven, winkels en aannemers. Wij zijn iedereen graag van dienst.

Waarom zijn de prijzen zo laag?

Dit komt door het hebben van een webwinkel. Een showroom brengt vele kosten met zich mee. Denk aan het pand wat betaald moet worden, al het personeel, enorme opslagruimtes en voorraden. U betaalt hier onbewust aan mee. Wij besparen deze kosten. Verder staat onze voorraad naast de fabriek waar de blad geproduceerd worden. Zo zijn er ook geen transportkosten en kosten die betaald moeten worden aan tussenpersonen die ook nog eens een deel van de winst innemen.

In welke landen leveren jullie?

Terrazzowerbkblad.be levert zijn diensten in België, Nederland en Luxemburg.

OFFERTES ENBESTELLINGEN – VEELGESTELDE VRAGEN

Hoe kan ik een offerte aanvragen?

U kunt via het offerte formulier op onze website een vrijblijvende offerte aanvragen. Vul uw gewenste maten in alsmede de naam van de stenen die u wenst te gebruiken. U kunt uw plan ook meesturen.

Waarom is het niet mogelijk om online te bestellen?

Een keukenblad, badkamerblad, tafelblad of een ander blad is een belangrijke investering. Het kan zijn dat u na uw bestelling nog enkele dingen wilt wijzigen of aanpassen. Een online bestelling kan veel kosten met zich meebrengen als u nog enkele wijzigingen wilt toepassen. Wij houden u  vanaf het begin op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Kan ik samples ontvangen?

Ja,deze kunt u eenvoudig bestellen op onze website.

In welke landen zijn jullie actief?

Wij zijn zowel actief in België als in Nederland en Luxemburg.

Wat zijn de betalingsmogelijkheden?

U kunt zowel contact betalen als met een bankoverschrijving.

Binnen welke tijdsperiode wordt het keukenblad geplaatst?

Het leveren en installeren van een keukenblad wordt zo snel mogelijk gedaan. Dit kan binnen 8 weken na uw bestelling gebeuren.

Is het mogelijk om een bestelling met aflevering te plaatsen?

Ja, dit is mogelijk maar er zijn enkele voorwaarden die in acht genomen moeten worden. Het vervoer is een belangrijk element. Uw vervoer moet grote stukken kunnen vervoeren en een gewicht van minimaal 400 kilogram kunnen dragen. Verder is er ook een A frame nodig om de bladen rechtop en veilig te laten staan. U bent zelf aansprakelijk voor de eventuele schade die kan ontstaan tijdens het zelf vervoeren en installeren van het blad.

Kan ik een steen van een andere fabrikant bij jullie laten fabriceren?

Dit is niet mogelijk. 

Helpt u mij bij de kleurkeuze?

Wij zullen vanaf het begin betrokken zijn bij uw project. Ons team zal u adviseren als dat nodig is en mocht u hulp nodig hebben, dan staat ons team voor u klaar.

Kan ik mijn keukenblad direct gebruiken na de installatie?

U kunt uw keukenblad direct na het installeren gebruiken. De wastafel wordt gelijmd. Wacht daarom een nachtje voordat u de wastafel gebruikt, zodat er een sterk laagje wordt gevormd.

Wat is er van mij nodig om een offerte te ontvangen?

Alles wat u denkt nodig te hebben, kunt u opsturen. U kunt uw plan op papier naar ons toesturen. Zet er ook bij welke steen u graag wilt gebruiken voor het blad. Tevens is het mogelijk  om het offerteformulier op onze website gebruiken voor de aanvraag van een offerte. Wij hebben uw gegevens nodig zoals uw naam, e-mailadres en telefoonnummer. Dit kunt u naar ons toe mailen.

Zijn de kosten van de installatie bij de offertesom inbegrepen?

Nee, alleen de kosten van de levering zijn bij de offerte inbegrepen.

INSTALLATIE – VEELGESTELDE VRAGEN

Worden de keukenbladen ter plekke gesneden en geslepen?

Nee, de keukenbladen worden in onze werkplaatsen door vakmensen gesneden en geslepen. Dit wordt gedaan door verschillende machines. Het is niet mogelijk om dit op het terrein van een klant te doen.

Zijn de voegen tussen de stukken zichtbaar?

Ja, de voegen zijn zichtbaar. Dit is echter niet storend aangezien onze voegen minder dan 3 millimeter breed zijn.

Wordt mijn wasbak door u bevestigt?

Het bevestigen van uw wasbak is onderdeel van het installatieproces. Wij zorgen niet voor de aansluiten van de wasbak. Bij het gebruik van zware producten kan het zo zijn dat er tijdens of na de installatie ondersteunende frames gemaakt moeten worden.

Wordt mijn wasbak ook aangesloten door jullie?

Nee, onze installateurs zijn niet gespecialiseerd in het aansluiten van een wasbak.

Kan ik zelf nog wat doen om het installatieproces te vergemakkelijken?

Stenen keukenbladen van graniet en kwarts zijn erg zwaar. Kleine ruimtes kunnen voor complicaties zorgen tijdens het dragen van het blad. U kunt helpen door het pad naar de bestemming vrij te maken. Denk aan het tijdelijk verwijderen van deuren en andere dingen die op dat moment niet van belang zijn.

Moeten de muurunits voor de installatie van het blad gemonteerd worden?

Wij raden u aan om dit niet te doen. Dit is tevens niet mogelijk bij het installeren van een keukenblad.

Raken de muren tijdens de installatie beschadigd?

Wij kunnen u niet garanderen dat er niks beschadigd raakt. Het kan zo zijn dat het nodig is om gips uit te hakken. Onze installateurs zullen er uiteraard alles aan doen om eventuele schade te voorkomen. Bent u bezig met schilderwerk of iets dergelijks, maak dit dan af na de installatie van het blad.

Kan ik het blad zelf monteren?

Dit is mogelijk, maar hier hangen wel enkele voorwaarden aan vast. Wij kunnen het blad leveren en, indien u dit wenst, het blad zelf installeren. De installatie vergt veel kracht en meerdere personen.

KEUKENBLAD BEHANDELING – VEELGESTELDE VRAGEN

Moet een keukenblad regelmatig afgedicht worden?

Ja, een granieten keukenblad moet minstens twee keer per jaar afgedicht worden. Zo kunt u langer van uw keukenblad genieten. Het afdichten zorgt ervoor dat het blad resistent wordt gehouden. Bepaalde afdichtingsmiddelen kunnen de kleur van het blad veranderen en kan iets donkerder uitvallen. Een keukenblad van kwarts hoeft niet afgedicht te worden.

Hoe maak je een keukenblad van steen schoon?

Het onderhoud van een stenen keukenblad vergt weinig moeite. Gebruik een schoon, nat doekje en een mild schoonmaakmiddel. Vermijd schurende en bijtende schoonmaakmiddelen, zoals chloor, bleekmiddel en ammoniak.

Kunnen stenen keukenbladen zichtbare schade oplopen?

Steen is een hard en sterk materiaal. Een blad van steen mag niet in aanraking komen met iets bots of zwaars. Het blad kan hierdoor beschadigen door middel van krassen, gaten en zelfs gaan breken. De randen beschadigen sneller dan het oppervlak. Pas op met te veel gewicht en schurende middelen.

Kan een beschadigd keukenblad van steen gerepareerd worden?

Dit is tot zekere hoogte mogelijk. Het verwijderen van krassen op een stenen oppervlak is geen makkelijk klus. Bij een blad van kwarts is dit nog moeilijker. Dit komt doordat een blad van kwarts vaak uit 1 kleur bestaat. Hierdoor is een bijpassende kleur moeilijk te vinden.

Wat kan vlekken veroorzaken op een keukenblad van steen?

De meest voorkomende oorzaak van veroorzaakte vlekken, komt door zure middelen. Schoonmaakmiddelen die citroen op azijn bevatten, zijn een groot risico voor een stenen keukenblad. Ook substanties die olie bevatten, zoals boter en hete zonnebloem- olijfolie, zijn middelen die voor vlekken kunnen zorgen. Ruim gemorste dingen zo snel mogelijk op om de schade te verminderen. Vermijd het gebruik van nagellak, nagellak remover, alcohol of soortgelijke middelen. Bij een blad van kwarts is dit een minder groot probleem. Kwarts is namelijk niet zo kwetsbaar en gevoelig als graniet. Beide materialen vergen wel hetzelfde onderhoud.

Hoe verwijder ik vlekken van een granieten keukenblad?

Het is mogelijk om vlekken van een granieten keukenblad te verwijderen. Gebruik een vlekkenverwijderaar die op water is gebaseerd. Deze verwijderaar verwijdert vlekken van koffie, sappen, wijn en meer. Wilt u vlekken verwijderen die veroorzaakt zijn door vet, viezigheid en vuil, gebruik dan een alkalische ontvetter.

Is het mogelijk om een heet voorwerp op het blad neer te leggen?

Ja, het is mogelijk om bijvoorbeeld een hete pan op een keukenblad neer te leggen voor een korte tijd. Wij raden u aan om gebruik te maken van onderzetters. Hiermee voorkomt u enige schade die eventueel kan ontstaan.

Is een snijplank noodzakelijk?

Een blad van natuursteen is krasbestendig en kan tegen de scherpte van een mes. Het blad is alleen niet ideaal voor uw messen. De messen zullen bot worden. Wij raden u wel aan om gebruik te maken van een snijplank om het risico van eventuele schade te verkleinen.